Dag 3
Door: Diyou
Blijf op de hoogte en volg Guy en Maniela
03 Maart 2014 | Haïti, Port-au-Prince
Voordat ik verder ga wil ik eerst even vertellen over het dagboek van Mirlinska. Ze heeft 3 jaar geleden een dagboek van Noelle en mij gekregen en heeft hierin haar levensverhaal beschreven. Dit boek gaf ze me zodat ik het kon lezen. Met tranen in mijn ogen lees ik haar verhaal. Heel bijzonder!!!Mijn lieve zusje...
Dan nu deze bijzondere dag...
Om half 9 kwamen Alex en Francois terug uit het ziekenhuis. Francois voelt zich al een stuk beter. Hij krijgt donderdag de uitslag of hij Cholera heeft.
Alex heeft de hele nacht in het ziekenhuis op de grond moeten slapen bij Francois. Het was geen probleem, zei hij. Hij had het er graag voor over.
Toen Francois aankwam viel hij meteen bij mama in haar armen. Hij is erg verlegen en ingetogen. Hij vertelde dat hij voor altijd bij ons wilde blijven.
Hij heeft een lekker ontbijtje gekregen en hij vertelde dat hij al heel lang geen eten meer heeft gehad. Hij genoot met volle teugen. Heel graag wilde hij met de jongens gaan zwemmen. Ze hebben veel plezier gehad.
Om 9 uur werden we opgehaald om naar Rose-Andre's huis te gaan. De jongens bleven bij Francios in het hotel om lekker te zwemmen.
Even onderweg reden we over een bult waarachter een enorm gat zat...
We vlogen allemaal met ons hoofd tegen het dak. Het was een flinke klap!
Ik keek naast me en zag Fransje's hoofd onder het bloed zitten. We waren gelukkig 5 minuten van het Hospital vandaan. Hier werden we goed geholpen en de snee in zijn hoofd werd gehecht. Even probeerden de mensen van het ziekenhuis nog meer geld afhandig te maken voor de behandeling omdat we blank zijn.
Onze Haitiaanse familie, Rose-Andre en Mirlinska kwamen flink voor ons op. Een heleboel kabaal wat zo'n 10 minuten duurde. Ze waren boos en vertelden aan de arts dat wij gekomen zijn om in Haiti te helpen. De arts besloot dat dat niet terecht was en zei dat we verder niks meer hoefden te betalen.
We besloten toch om nog even bij Rose-Andre's huisje te gaan kijken. Fransje voelde zich verder goed.
Onderweg ernaar toe voelden we ons niet helemaal veilig door alle drukte op straat en de kleine steegjes waar we doorheen moesten. Op een gegeven moment zaten we vast met de auto in een gat met water waardoor we allemaal moesten uitstappen. De chauffeur gaf vol gas waardoor Willemien en ik ineens onder de str..nt zaten!!!hahahahah
We moesten er toch even om lachen.
Het huisje van Rose- Andre zag er gezellig uit. Dankzij lieve mensen om ons heen kunnen we dit huisje voor haar huren. Kelly en Willemien vertellen ons dat je het moet voelen en ruiken om te weten hoe het in zo'n land als Haiti eraan toe is.
Na een kort bezoekje zijn we weer terug gegaan naar het hotel. We hebben wat telefoontjes gepleegd om te kijken hoe we Francois kunnen gaan helpen. Helaas is er niet meteen een oplossing voor handen.
Ik vroeg aan Mirlinska of zij misschien iemand kent die voor Francois kan en wil zorgen. Mirlinska gaf meteen aan dat zij dat op zich wil nemen. Alles kwam los en we barstten in tranen uit! We kunnen niet geloven dat iemand dit zomaar doet. Dit konden we ook niet van de familie vragen om dit op zich te nemen. Ze zei dat ze hem meeneemt naar Mirrebalais en voor hem zal zorgen bij haar thuis. Volgende week gaat ze hem inschrijven op school. We zijn ervan overtuigd dat het goed met hem komt.
We hebben er een broertje bij!!!!
Hij is dan ook erg blij dat hij met Mirlinska en de familie mee naar huis kan. Morgen laten we hem zijn nieuwe thuis zien!!!
Hoe we het gaan betalen, zien we wel. Dat zijn zorgen voor later!
We gaan een bed regelen en spulletjes die hij nodig zal hebben.
Lieve mensen, wat komen de kleding, en centjes weer goed van pas!
Heel erg bedankt allemaal!
We weten het....we kunnen niet de hele wereld redden...
...but we make the difference!
04 Maart 2014 - 03:05
Marijke Zaalberg:
Wat hebben jullie weer veel mee gemaakt vandaag. Wat ontzettend fijn dat jullie mensen hebben gevonden die voor François gaan zorgen. Leuk de foto's te zien. Het ziet er naar uit dat ik jullie niet kan komen opzoeken. Er zijn te veel dingen die moeten gebeuren, het vervoer is een probleem omdat ik geen eigen auto heb. Ik zal elke dag jullie verslagen lezen, dan ben ik toch een beetje bij jullie. Geniet van alles en vooral van de familie, het moet heerlijk zijn om die dicht bij te hebben. Ik ben erg benieuwd in welke wijk jullie zijn geweest toen jullie naar het huisje van Rose-Andre gingen. Veel plezier samen. -
04 Maart 2014 - 08:31
Agnes:
Lieve Guy en familie, Na zelf een lang weekend weggeweest te zijn, lees ik jullie eerste 3 verslagen. Wat hebben jullie alweer een hoop meegemaakt. Het fantastische weerzien met de familie van Guy en Maniela, maar ook het trieste bestaan van Jean-François. Wat heeft dat manneke een geluk dat jullie hem daar zagen zitten. Wat super dat jullie hem niet weer aan zijn lot over moeten laten, want dat zou hartverscheurend zijn en ondraaglijk. Ik hoop dat jullie nog heerlijk van elkaar kunnen genieten.
Liefs, Agnes -
04 Maart 2014 - 08:46
Frans&Mia Robben:
Hallo lievers❤
En alweer zitten we hier in tranen bij het
Lezen van dit indrukwekkende verhaal
Ook blij dat we Frans jr: nog hebben
Gesproken❤en alles goed gaat!!!
En nooit vergeten samen zijn we sterk!!!!
Dikke knuffels van ons!❤ -
04 Maart 2014 - 08:47
Désirée:
Ogen te veel gezien,
voor een kind van 10.
Een kind dat geen vader en moeder meer heeft
en ook nog eens op straat leeft.
Fijn dat Mirlinska voor Francois wilt gaan zorgen
misschien kan het oprichten van een stichting
voor Francois en vele anderen
wat bijbrengen aan de dag van morgen!
04 Maart 2014 - 09:21
Mia Kessels:
Zit met bewondering weer alles te lezen.Wat is de wereld op veel plaatsen erg zwaar voor de mensen en zeker voor de kinderen.
Is voor mij altijd ver weg maar nu beleef je het, zoals jullie het verwoorden.Houd Willemien en Kelly zich wel goed??Zo vaak zullen we met z,n allen zeggen .Wat hebben we het goed .Zorg goed voor elkaar samen.
Take Care Mia -
04 Maart 2014 - 09:46
Désirée:
Ik lees mijn gedicht nog een keer en zie dat ik " bijbrengen" heb geschreven, moet natuurlijk "'bijdragen" zijn. -
04 Maart 2014 - 09:49
SNick:
Jullie hebben ook deze dag weer veel meegemaakt zeg. Goed om te horen dat de kleine Francois zich al een stuk beter voelt, ook super om te horen dat Mirlinska de zorg voor hem wil opnemen. Ook met het vervoer blijkt het goed oppassen. Leuk om weer de fotos te zien ook :). Groetjes van Nick -
04 Maart 2014 - 12:15
Wilma En Milou:
Lieve schatjes,
We lezen iedere dag jullie indrukwekkende verhalen. Tranen in onze ogen... We zijn er gewoon stil van. We vinden het geweldig wat jullie daar doen. We zijn erg blij voor Francois dat hij niet meer alleen op de wereld is en er een grote familie bij heeft gekregen. Ook Francois verdient een goede toekomst. Hopelijk kunnen wij een steentje hieraan bijdragen.
Wat hebben we veel bewondering voor jullie!!
We houden van jullie.
Heel veel liefs voor iedereen! xxx Wilma en Milou -
04 Maart 2014 - 14:10
Cindy, Migiel En Kids:
Lieve allemaal,
Wat een bijzondere reis is dit weer, de dingen die jullie mogen zien, mogen meemaken en mogen betekenen voor anderen. Bijzonder ook hoe Francois op jullie pad is gekomen, en dat Mirlinska voor hem wil zorgen. Zo wordt de liefde weer doorgegeven, prachtig!
Heel veel liefs van ons! -
04 Maart 2014 - 18:58
Anita Geuze:
Hoe bijzonder,weer echt Haïti....de gaten in de weg..ik voel ze nog...de armoede...wat hebben wij het toch goed....wat geweldig dat er een plekje is voor Franois....hopelijk nu een toekomst voor hem!!
Op naar een volgende dag Haïti...niet te spannend maken hoor! -
04 Maart 2014 - 22:15
Anke Haenen:
Lieve Kelly en familie,
Wat een prachtig, bijzonder verhaal. Nu al!
Als je al 1 kind een kans geeft op een ander leven,
dan is het de hele reis al waard geweest!
Met tranen in m'n ogen de ontmoeting met Francois
en het vervolg gelezen. Prachtig.
Wat zijn jullie een bijzondere familie!
Zorg goed voor elkaar.
Anke -
07 Maart 2014 - 23:03
Lijsbeth Schroijen:
jeetje wat een onroerende foto's zijn het toch!