Dag 4 - Reisverslag uit Port-au-Prince, Haïti van Guy en Maniela Thuijl - WaarBenJij.nu Dag 4 - Reisverslag uit Port-au-Prince, Haïti van Guy en Maniela Thuijl - WaarBenJij.nu

Dag 4

Door: Diyou

Blijf op de hoogte en volg Guy en Maniela

04 Maart 2014 | Haïti, Port-au-Prince

Gisteravond zijn we op tijd gaan slapen omdat we vroeg moesten opstaan. Mama en Papa hebben Francois lekker gedouched. Wel 4 keer voordat hij een beetje schoon was. Na een wat onrustige nacht met veel emoties zijn we om half 6 opgestaan.
Om 7 uur werden we, na het heerlijke ontbijt, opgehaald door de chauffeur. We gingen een bezoek brengen aan het huisje van Guy's familie.
Gelukkig waren de wegen naar Mirrebalais een stuk beter. Mama was wel een beetje bang in de bergen zo langs de afgronden. Het verkeer is daar namelijk ook niet zo goed geregeld. Als er een gat in de weg is of er moet ingehaald worden, dan wordt er flink getoeterd. Het gaat elke keer maar net goed!
Na 1,5 uur gereden te hebben kwamen we aan in Mirrbealais.We werden hartelijk ontvangen door oma, tantes en nichtje van Guy.
Mooi om te zien dat er al meteen plek gemaakt wordt voor het bed van "onze Francois". We hebben hem verteld dat dit zijn thuis wordt. Hij was erg blij! De familie accepteert Francois meteen. Gewoon vanzelfsprekend!!! Wat kunnen wij daar nog veel van leren...
Al snel kwamen er buren en kinderen kijken. We hebben alle tandenborstels,speelgoed en kleding uitgedeeld. Wat zijn ze dankbaar!
Wat over is neemt Alex mee voor de kinderen in Boucan Carre. Hij is erg betrokken bij de kinderen daar. We hadden er graag een bezoek gebracht maar de familie liet weten dat het erg onveilig is voor hun als wij een bezoek zouden brengen. Ze weten dan namelijk dat wij de familie helpen en dan onstaat er jaloezie.
Ook hebben we bij de familie een aantal Waka Waka lampen achtergelaten. Wat waren ze er blij mee.
Het huisje van de familie is niet zo groot. Ze slapen met twee personen in een bed. Verder staat er niet veel binnen. De kippen en de varkens in nederland wonen beter!!! Maar erg dankbaar dat ze een dak boven hun hoofd hebben.
Na een uurtje zijn we weer vertrokken. Het was erg warm in het huisje.
Onderweg in de auto heeft de familie voor ons gezongen. Allemaal gospel liedjes. Erg mooi!
Mirlinska wilde ons het ziekenhuis van Mirrebalais laten bezoeken. Hier wil ze gaan werken. Een mooi, nieuw ziekenhuis. Een van het beste en grootste ziekenhuis van Haiti. Bijzonder om te zien.

s' Middags hebben we nog even geskyped met Noelle en Max. We hebben ze kennis laten maken met ons lieve broertje.
Francois heeft samen met de jongens gezwommen en met Kelly gekleurd in een kleurboekje. Hij wil steeds met iedereen knuffelen.
Net hebben we weer een diner gehad. Mama Guilene neemt elke keer na het eten een handjevol eten met zich mee naar de kamer. Zodat ze later ook nog wat te eten heeft. Echt overlevingsgedrag.

Wat missen we Vena dit jaar!!!!En Alex zegt elke dag 10 keer dat hij Ans mist!!!

Morgen hebben we een lekker rustig dagje ingelast. Even niks en genieten van elkaar. Maniela heeft ook teveel indrukken om te verwerken.

• 05 Maart 2014 - 00:01

Marijke Zaalberg:

Wat een mooie ervaringen hebben jullie vandaag gehad. Is de weg nog altijd zo mooi naar Mirabalais?
    Ik probeer tijd te vinden om jullie morgen even te bellen om iets wat betreft François te bespreken. Geniet morgen van de rustdag, die hebben jullie wel verdiend.Geweldig zijn de WakaWaka-lampen, onze leerlingen genieten er ook zo van en kunnen hun huiswerk 's avonds maken. Liefs en geniet van Haïti en elkaar! Marijke

• 05 Maart 2014 - 09:28

Henny Kusters:

Vol bewondering lees ik jullie reisverslagen,Diyou ,je beschrijft het zo goed,dat het lijkt of wij erbij zijn.Heel veel respect voor jullie en voor alles wat jullie doen,Wat een verrijking van jullie leven!! CHAPEAU!!

• 05 Maart 2014 - 09:40

Frans&Mia Robben:

Dankjewel voor weer een prachtig emotioneel
    Verslag zo hebben we het gevoel
    Er toch een beetje bij te zijn,
    En een goed beeld van de situatie daar.
    Fijn dat jullie daar veel mensen weer wat
    Zonnestraaltje hebben gebracht .
    En ook biezonder dat we er weer een (Francois)(Fransje)!
    Bij hebben in de Familie.❤
    Mooie foto's !!!
    Lievers❤geniet van deze dag en heel veel knuffels
    Voor iedereen daar en DIYOU geef je een
    Extra kusje van ons op je lief zijn bolletje❤
    Liefs PapaFrans&MamaMia❤❤❤

• 05 Maart 2014 - 09:57

Anita Geuze:

bedankt voor het wederom mooie reisverslag vanhet prachtige Haïti.we geniete van jullie verhalen...het is net of we een beetje mee mogen op reis naar het land van onze zoon......

• 05 Maart 2014 - 11:09

SNick:

Iedere keer weer leuk om jullie verslagen te lezen. Krijg ik toch een beetje een indruk wat jullie allemaal meemaken tijdens de reis. WakaWaka-lampen zijn echt fijne lampen mooie uitvinding. Groetjes van Nick

• 05 Maart 2014 - 11:39

Petra André Andy Esmée:

Wat maken jullie in die paar dagen verschrikkelijk veel mee. Wat een indrukken, hoe kun je het allemaal verwerken.
    Super wat jullie doen.
    Liefs

• 05 Maart 2014 - 19:29

Jan En Heidi:

Wat geweldig om te lezen dat Francios zo goed wordt opgevangen door jullie allemaal. Het komt zeker met hem in de toekomst. Geniet van elkaar.

• 05 Maart 2014 - 21:10

Akira:

Lieve allemaal,

Onvoorstelbaar wat jullie de afgelopen dagen al samen hebben meegemaakt... Zeer geëmotioneerd zijn ook wij na het lezen over jullie bijzondere ontmoeting met François. Ons hart breekt bij de gedachte dat er kinderen zo alleen op de wereld zijn, maar wat geweldig dat jullie, zonder twijfel, er alles aan doen wat in jullie mogelijkheden ligt om deze jongen te helpen. We kunnen ons niet voorstellen wat voor indrukken jullie opdoen in deze korte tijd. Jullie zijn stuk-voor-stuk kanjers!

Een hele dikke kus van Morris en liefs van ons!

• 05 Maart 2014 - 23:41

Vena En Jaap Nieuwelink:

Heey lieve lieverds van Thuijl!

Wat lief om te horen dat ik je mis ben!!
    Maar wat zijn jullie geweldig dat jullie met Francois willen zorgen om hem te redden!!!
    Gods zal jullie echt zegenen voor jullie goed hart!!!
    Echt dikke knuff voor jullie allemaal!!
    proberen toch van alles te genieten!

Veel liefs en knufffff voor jullie allemaal!
    Vena en Jaap